Nema ljepšeg osjećaja nego kad se pale božićne lampice, a Vi u kuhinji pripremate mirisne cimet keksiće. Krenimo s idilom!
Sastojci
300 g brašna
150 g buter
60 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
1 bjelanjak
1 žumanjak
1 mala žlica mlijeka
1 velika žlica smeđeg šećera
1/2 male žlice Prašak za pecivo Docela
1/2 male žlice cimeta
2 male žlice cimeta
Priprema
Sve sastojke za tijesto sjedinite i umijesite kako bi dobili jednaku smjesu. Zavite smjesu u foliju i ostavite 20 minuta na hladnom. Dok tijesto miruje pripremite 2 pleha obložena papirom za pečenje i pripremite kalupe po želji.
Nakon toga tijesto razvucite oko 1/2 cm debljine na malo brašna te uključite pećnicu da se zagrije na 190 stupnjeva.
Keksiće formirajte u obliku kojem želite...ovisno o kalupima koje ste pripremili.
Kekse premažite sa mješavinom žumanjka, šećera, mlijeka i cimeta.
Stavite keksiće u pećnicu te ih pecite cca 12 min. Nakon toga ih pustite da se ohlade. Do upotrebe ih čuvati u dobro zatvorenoj posudi.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: