Bacimo se na kuhanje ovog ukusnog jela koje će oduševiti svako nepce!
Sastojci
2 kg-2,5kg janjećeg buta
nekoliko grančica ružmarina
4-5 režnjeva češnjaka, sitno narezanih
4-6 fileta smeđih inćuna, nasjeckanih (po želji)
2 žlice maslinovog ulja
2 velika luka, debelo narezana
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Na janjećem butu napravite nekoliko rezova duljine oko 5 cm.
Stavite kratku grančicu ružmarina, režanj češnjaka i mali komadić inćuna u svaki od napravljenih rezova i dobro pritisnite prstom. Meso posolite i poparite, a zatim janjetinu natrljajte maslinovim uljem. Prebacite u kalup za pečenje, stavite na kriške luka. Pecite 30 min.
Smanjite toplinu pećnice na 190 °C i pecite još 15-20 min. Također možete provjeriti unutarnju temperaturu janjetine ako više volite ružičasto meso – 55°C za srednje (ružičasto) i 70°C za dobro pečeno.
Pokrijte folijom i ostavite 15 minuta prije rezanja i posluživanja da odstoji.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: