Recepti

Novosti i recepti

Recepti.

Lagano pečeni janjeći but

04.04.2022.

Bacimo se na kuhanje ovog ukusnog jela koje će oduševiti svako nepce!

Sastojci

  • 2 kg-2,5kg janjećeg buta
  • nekoliko grančica ružmarina
  • 4-5 režnjeva češnjaka, sitno narezanih
  • 4-6 fileta smeđih inćuna, nasjeckanih (po želji)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 velika luka, debelo narezana

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220 °C.  Na janjećem butu napravite nekoliko rezova duljine oko 5 cm.
  2. Stavite kratku grančicu ružmarina, režanj češnjaka i mali komadić inćuna u svaki od napravljenih rezova i dobro pritisnite prstom. Meso posolite i poparite, a zatim janjetinu natrljajte maslinovim uljem. Prebacite u kalup za pečenje, stavite na kriške luka. Pecite 30 min.
  3. Smanjite toplinu pećnice na 190 °C i pecite još 15-20 min. Također možete provjeriti unutarnju temperaturu janjetine ako više volite ružičasto meso –  55°C za srednje (ružičasto) i 70°C za dobro pečeno.
  4. Pokrijte folijom i ostavite 15 minuta prije rezanja i posluživanja da odstoji.
Sve novosti

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Prihvaćam neophodno Prihvati oznaceno