Za sve Vas koji obožavate jednostavni talijanski klasik zvan CARBONARA! 😉
Sastojci
500 g duguljaste tjestenine (spaghetti ili sl.)
2 jaja
200 ml vrhnja za kuhanje
200 g suhe slanine ili pancete
sol, papar, Vegeta, prstohvat češnjaka u granulama
150 g ribanog parmezana
Priprema
Tjesteninu skuhati al dente i na malo maslinovog ulja ispržiti sitno sjeckanu slaninu.
U posebnoj zdjelici umutiti jaja i dodati parmezan.
Kuhanu tjesteninu pomiješati s prženom slaninom te dodati vrhnje za kuhanje, dobro promiješati. Kada tjestenina nakon 2-3 minute upije tekućinu iz vrhnja, dodati jaja s parmezanom. Po želji začiniti sa soli, paprom ili Vegetom. Promiješati kako bi se jaja ravnomjerno rasporedila i sir otopio.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: