Recepti

Novosti i recepti

Recepti.

  • 3 osobe
  • 35 minuta
  • mala zahtjevnost

Carbonara

08.09.2021.

Za sve Vas koji obožavate jednostavni talijanski klasik zvan CARBONARA! 😉

Sastojci

  • 500 g duguljaste tjestenine (spaghetti ili sl.)
  • 2 jaja
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 g suhe slanine ili pancete
  • sol, papar, Vegeta, prstohvat češnjaka u granulama
  • 150 g ribanog parmezana

Priprema

  1. Tjesteninu skuhati al dente i na malo maslinovog ulja ispržiti sitno sjeckanu slaninu.
  2. U posebnoj zdjelici umutiti jaja i dodati parmezan.
  3. Kuhanu tjesteninu pomiješati s prženom slaninom te dodati vrhnje za kuhanje, dobro promiješati. Kada tjestenina nakon 2-3 minute upije tekućinu iz vrhnja, dodati jaja s parmezanom. Po želji začiniti sa soli, paprom ili Vegetom. Promiješati kako bi se jaja ravnomjerno rasporedila i sir otopio.
  4. Poslužiti uz čašu bijelog vina za poseban gušt! 😊
Sve novosti

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Prihvaćam neophodno Prihvati oznaceno